Is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in je leven? Een hoofdstuk waarin jij het baasje bent van een lieve viervoeter? Dan is het van belang om goed onderzoek te doen naar de verschillende soorten en rassen. Op deze manier kun je snel de perfecte match vinden. Kies een hond die goed past bij jouw leefomstandigheden, wensen en behoeften. In dit artikel behandelen we de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, een hele mond vol! Wordt deze Retriever jouw nieuwe vriendje?

Het karakter van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Deze Retriever heeft zijn naam te danken aan het Canadese plaatsje Nova Scotia, waar de hond gefokt is om eenden te lokken en te vangen. Deze taak en bijbehorende kenmerken maken tot de dag van vandaag een groot deel uit van het karakter van de hond. Zo heeft de Nova Scotia een grenzeloze energie en uithoudingsvermogen. Daarnaast vermaakt dit ras zich uitstekend in het water en zijn het goede zwemmers. De honden zijn daarbij erg loyaal, intelligent en sociaal, wat ze het perfecte huisdier maakt. 

De verzorging van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft veel liefde en aandacht nodig van zijn baasje. Zonder wordt hij namelijk onrustig. Knuffel je hond dus regelmatig en zorg ervoor dat deze viervoeter elke dag zijn energie kwijt kan in het park of bos in de buurt. Ook is het van belang dat deze hond vriendjes heeft en met andere honden kan rondrennen. Wat betreft de verzorging van deze Retrievers, is het belangrijk dat ze vaak geborsteld worden. Daarnaast is het raadzaam om ze enkele keren per jaar te wassen. 

De gezondheid van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn vatbaar voor een aantal aandoeningen en ziektes. Voorbeelden hiervan zijn heupdysplasie en patella luxatie, aandoeningen die betrekking hebben op de botten. Ook zijn de honden vatbaar voor enkele oogziektes, de ziekte van Addison, een auto-immuunziekte, en hypothyreoïdie, een aandoening die ervoor zorgt dat de schildklier te veel of juist te weinig hormonen aanmaakt. Dat je hond hier vatbaar voor is, betekent niet dat hij hier last van zal krijgen. Het is als baasje echter belangrijk om hier bewust van te zijn, zodat je de vroege symptomen kunt herkennen. 

Wanneer je een hond in huis wil nemen, is het belangrijk om de verschillende rassen een beetje beter te leren kennen. Op basis van jouw onderzoek kun je een hond welkom heten die perfect bij jou past! Is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever wat voor jou?