Een Toller kopen via Markplaats? Hoe schattige ze er ook uitzien op de foto’s, doe het niet! Het kopen van een hond is een belangrijke beslissing die veel tijd en overweging vereist. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de gezondheid van de hond, de geschiedenis en of de puppy’s een stamboom krijgen. Het is belangrijk om goed na te denken over waar je de toller vandaan haalt.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een hond via Marktplaats te kopen, is het goed om te begrijpen waarom dit geen slimme keuze is. In dit artikel zullen we uitleggen waarom je absoluut nooit een Nova Scotia Duck Tolling Retriever via Marktplaats moet kopen en waar je in plaats daarvan op moet letten.

De risico’s van het kopen van een hond via Marktplaats

Marktplaats, wie kent het niet? Het is één van de bekendste websites in Nederland waar je van alles kunt kopen en verkopen, waaronder helaas ook honden. Hoewel het kopen van een hond via Marktplaats op het eerste gezicht een goede keuze lijkt, zijn er veel risico’s aan verbonden.

Ten eerste is het moeilijk om de betrouwbaarheid van de verkoper te controleren. Het is gemakkelijk voor oplichters om zich voor te doen als een hondenfokker en mensen te misleiden om geld te betalen voor een hond die niet bestaat.

Ten tweede is het moeilijk om de gezondheid van de hond te controleren. Het zijn namelijk vaak honden zonder stamboom. De geschiedenis van de beide ouders zijn dus onbekend. Het is niet ongebruikelijk dat honden die via Marktplaats worden verkocht, ziektes hebben of niet goed zijn gesocialiseerd.

Ten derde is het moeilijk om de achtergrond van de hond te controleren. Het is mogelijk dat de hond is gestolen of dat er andere problemen zijn die niet aan de oppervlakte komen totdat het te laat is.

Waarom moet je het niet doen?

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel Toller genoemd, is een energieke en intelligente hond die bekend staat om zijn jachtkwaliteiten en zijn vriendelijke karakter. Hoewel deze hond er schattig uitziet en een geweldige trouwe viervoeter kan zijn, zijn er een aantal redenen waarom je er niet een via Marktplaats moet kopen.

Betrouwbaarheid van de verkoper

Het is belangrijk om te weten dat een betrouwbare fokker zelden honden via Marktplaats verkoopt. Een goede fokker is trots op zijn werk en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijn of haar honden een goede thuis vinden.

Een goede en erkende fokker zal zijn honden niet via Marktplaats verkopen. Dit komt omdat in vrijwel alle gevallen de pups al snel een goed huis hebben gevonden. Een betrouwbare fokker zal zijn honden liever aan een zorgvuldig gekozen gezin verkopen waar hij of zij het vertrouwen in heeft. Het is dan ook gebruikelijk dat mensen al in gesprek komen met de fokker, nog voordat de pups geboren zijn. Zoals dat ook in ons geval was.

Gezondheid van de hond

Als je een Toller via Marktplaats koopt, is het moeilijk om de gezondheid van de hond te controleren. Het is mogelijk dat de hond ziektes heeft die niet zichtbaar zijn, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie of oogproblemen. Een goede fokker zal ervoor zorgen dat zijn honden getest zijn op genetische ziektes en dat de resultaten beschikbaar zijn voor potentiële kopers.

De fokker zal ook ervoor zorgen dat de honden hun vaccinaties en ontwormingsmiddelen hebben gehad. Als je een hond via Marktplaats koopt, heb je geen enkele garantie dat de hond gezond is en kan je veel geld kwijt zijn aan dierenartskosten.

Achtergrond van de hond

Een goede en erkende fokker zal je graag informatie geven over de stamboom van de hond en over zijn ouders en grootouders. Hierdoor kan je een idee krijgen van het temperament en de jachtkwaliteiten van de hond. Als je een hond via Marktplaats koopt, heb je geen enkele garantie dat de informatie die je krijgt, juist is.

Waar moet je wel een Toller kopen?

Als je een Toller wilt kopen, zijn er betere manieren om dit te doen dan via Marktplaats. Een goede plek om te beginnen is bij een erkende fokker die is aangesloten bij de rasvereniging van Tollertales. Deze fokkers zullen ervoor zorgen dat hun honden getest zijn op genetische ziektes en dat ze een goede gezondheidsgeschiedenis hebben. Ze zullen ook ervoor zorgen dat de honden goed gesocialiseerd zijn en dat ze een goede start krijgen in het leven.

Een andere optie is om een Toller te adopteren via een dierenasiel. Er zijn regelmatig Tollers die een nieuw thuis nodig hebben. Een dierenasiel kan je helpen om een hond in nood te helpen en te adopteren. Het voordeel van het adopteren van een hond is dat je al veel informatie hebt over zijn achtergrond en zijn temperament.

Conclusie

Het kopen van een hond is een belangrijke beslissing die veel tijd en overweging vereist. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een Toller via Marktplaats te kopen, is dit geen goede keuze. Het is moeilijk om de betrouwbaarheid van de verkoper te controleren, de gezondheid van de hond te controleren en de achtergrond van de hond te controleren.

Als je een Toller wilt kopen, zijn er betere manieren om dit te doen, zoals bij een erkende fokker of via een dierenasiel. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je een gezonde en gelukkige hond krijgt die een goede start krijgt in het leven.

Bekijk de fokkerslijst